Dagens mobiltelefoner är kraftfulla verktyg som genom internet ger tillgång till en ocean av kunskap och information. Det som förut kunde ta timmar av letande på bibliotek tar nu minuter eller sekunder att hitta svar på. Utan tvekan är mobiltelefonen ett verktyg värt att utnyttja som komplement för att öka en verksamhets eller individs produktivitet. Förutom tillgång till information ger mobiltelefonen även tillgång till en stor samling appar som snabbt kan laddas ner. Dessa appar kan fungerar som effektiva hjälpmedel och verktyg som effektiviserar arbetsflödet. Tre stycken appar som är speciellt lämpliga för företag presenteras här.

3 appar som ökar produktiviteten

1. CloudApp: Denna app för professionella förenar inspelning, delning av bild- och video, samt skärmdumpar i en och samma plattform. Den är användarvänlig och stödjer alla större operativsystem som Windows, Mac, Chrome och iOS. CloudApp är därmed lämplig för team med varierade enheter som samarbetar från olika platser i världen.

2. Slack: För att underlätta kommunikation mellan kollegor är Slack en ideal meddelandenapp. Den är gratis att använda och innehåller tre basala funktioner, vilka är kanaler, privata kanaler samt direktmeddelanden. I konversationer kan deltagare dra, släppa och dela filer. Länkar för Dropbox-filer eller Google Dokument synkroniseras i flödet och kan sökas på en gång. Slack är därför en perfekt app för kommunikationstäta samarbeten inom företag.

3. Trello: För att organisera projekt i olika storlekar är Trello en effektiv app. Med denna app skapas en lista eller listor som i sin tur har egna listor. Dessa listor är fyllda med kort som används av ett team. I varje kort kan det läggas till checklistor, kommentarer, etiketter, datum och mycket annan nyttig information. Trello är praktisk då den ger en klar översikt och status över pågående aktiviteter. Den visar vilka som är pågående, färdiga och för senare tillfälle tydligt och visuellt. Denna app är utmärkt för företag som ska påbörja ett nytt kreativt projekt.