I dagens digitala samhälle är det en nödvändighet för företag och frilansare att ha en hemsida. Även enskilda individer kan dra nytta av att ha en proffsig webbsida. Det är ett digitalt skyltfönster där produkter eller tjänster presenteras. Däremot är det många som tycker att det verkar krångligt och dyrt att skapa en hemsida. Tack vare många smarta tjänster behöver du varken programmeringskunskaper eller tekniska färdigheter för att snabbt skapa en professionell webbplats. Här kan du läsa mer om de bästa helhetslösningarna.

Wix

Wix är ett mycket populärt alternativ för att skapa hemsidor. Tjänsten grundades 2006 och idag har den flera miljoner användare. Wix mjukvara är mycket enkel att använda och du bygger din hemsida genom en enkel “drag-and-drop”-funktionalitet. Det krävs inga förkunskaper och det är mycket lätt att komma igång. Wix erbjuder många färdiga mallar som du ändrar efter eget tycke. Du kan lägga till bilder, texter, färger och mycket mer. På så sätt kan du skräddarsy din hemsida efter ditt varumärke eller stil. En stor fördel med Wix är att det är en helhetslösning där användarna bara behöver modifiera färdiga mallar. Du behöver således inte hantera några tekniska problem. Wix är dessutom helt gratis, men de erbjuder även premiumabonnemang för personer och företag som vill ha mer komplicerade funktioner. De flesta börjar med en gratisversion och uppgraderar senare vid behov. Den passar bra för såväl företagare, bloggare och personliga hemsidor. De har mallar särskilt utformade för olika branscher, till exempel restauranger, kaféer och bloggar.

Webnote

Webnote är Schweiziskt företag som är en konkurrent till Wix. Med 28 miljoner användare är det en av de mest väletablerade plattformarna för att snabbt komma igång med en hemsida. Deras produkt är mycket enkel att använda och inom loppet av några minuter kan du ha en hemsida. Denna tjänst lämpar sig för nybörjare. Det är en helhetslösning som inkluderar webb-hosting, domänregistrering, webbshop, hemsidebyggande och mycket mer på ett och samma ställe.